Osnovna pravila u Zajednici

Bez novca, bez droge. Za sve potrebe brine Zajednica. Minimalno korištenje cigareta i kave, bez alkohola. Nikakva vrsta prepotentnosti ili nasilja, bez iznimki!!!

Get the Flash Player to see this player.
Flash Image Rotator Module by Joomlashack.
Terapijska zajednica «Mondo Nuovo»
u Hrvatskoj koja se nalazi u Nuniću, 50-ak kilometara od Šibenika
rehabilitacijsko-terapeutskoga programa veliku pažnju pridonosi i odnosima unutar obitelji
Centar u Nuniću, općina Kistanje, na pola puta između Zadra i Šibenika, ima kapacitet za 20 osoba
graditeljstvo, povrtlarstvo, rad sa gipsom i svijećama, u ovome centru momci svoj radni program mogu obavljati i u stolariji te u radu sa pčelama i pčelinjim proizvodima

Zajednica Muondo Nuovo | Centar sv. Ante Padovanski - Nunić, Hrvatska

Zajednica Muondo Nuovo

Zajednica Muondo Nuovo (1)

Terapijska zajednica «Mondo Nuovo» postoji od 1979 . godine. Osnovana je u Italiji, u blizini grada Civitavecchia, gdje se i nalazi upravno sjedište. Zajednica ima osam kuća u Italiji i jednu u Hrvatskoj koja se nalazi u Nuniću, 50-ak kilometara od Šibenika. Bavi se prvenstveno problemom ovisnosti, a na usluzi je svima koji na bilo koji način pate.

Savjetovališta u Hrvatskoj

Savjetovališta u Hrvatskoj (1)

Terapijska zajednica Mondo Nuovo u sklopu svoga rehabilitacijsko-terapeutskoga programa veliku pažnju pridonosi i odnosima unutar obitelji. Tako osim samoga ovisnika koji uđe u zajednicu, naši terapeuti razgovaraju i sa svim ostalim članovima njegove obitelji (roditelji, supruge, braća, sestre...) u našim savjetovalištima.

Mondo Nuovo Centri

Mondo Nuovo Centri (1)

Centar u Nuniću, općina Kistanje, na pola puta između Zadra i Šibenika, ima kapacitet za 20 osoba. Osim uobičajenih radnih aktivnosti koje se obavljaju u zajednici, kao što su graditeljstvo, povrtlarstvo, rad sa gipsom i svijećama, u ovome centru momci svoj radni program mogu obavljati i u stolariji te u radu sa pčelama i pčelinjim proizvodima.

Kako pristupiti u Zajednicu

Kako pristupiti u Zajednicu (1)

Onaj tko je zainteresiran za ulazak u Zajednicu  iz bilo kojega razloga (droga, alkohol, kocka...), mora dogovoriti inicijalni sastanak sa operatorima Zajednice Mondo Nuovo. Zatim slijedi nekoliko kolokvija( razgovora) na kojima će osoba biti upoznata sa načinom funkcioniranja zajednice, ali i na kojima će osoblje zajednice  u kratkim crtama upoznati probleme osobe.

Raspored aktivnosti

Raspored aktivnosti (1)

06:00 buđenje koje vrši štićenik koji se nalazi u kuhinji, a koji ustaje u 05:30 da bi pripravio doručak za sve štićenike. 06:00-06:25 osobna higijena, čišćenje soba i pravljenje kreveta. 06:30 doručak, kojem prethodi trenutak molitve (za onoga tko je vjernik), nakon kojeg slijedi „dobro jutro“ od prvog odgovornog u centru...

Program rada

Program rada (1)

Svaka osoba ima svoj proživljeni period ovisnosti. Trajanje programa je period oko tri godine, ali realno vrijeme oporavka pojedinca ovisi o osobnosti, motivaciji, vremenima reakcije i sposobnosti za resocijalizaciju.
Faze oporavka su slijedeće:
-    faza boravka
-    faza resocijalizacije

Kućni red i pravila boravka

Kućni red i pravila boravka (1)

Prije ulaska u Zajednicu potrebno je obaviti 3-4 kolokvija u jednom od savjetovališta zajednice Mondo Nuovo kako bi se potencijalni štićenik mogao informirati o ciljevima i metodama rehabilitativnog programa te o pravilima života u Zajednici. Na kolokvije su pozvani i članovi uže obitelji.

Publikacije Mondo Nuovo

Publikacije Mondo Nuovo (1)

Zajednica Mondo Nuovo u Hrvatskoj izdaje i svoj časopis «Svjetionik» koji uređujemo sami, a u pripremi i pisanju tekstova sudjeluju momci u programu. To je još jedna od radnih aktivnosti u kojoj mogu sudjelovati svi te na taj način učvršćivati svoje samopoštovanje koje je jedno od temeljnih problema svih ovisnika.

Kontakt Centra sv. Ante Padovanski

Kontakt Centra sv. Ante Padovanski (1)


Adresa: Nunić bb, 22305 Kistanje
tel: 098/610 609
tel: 098/965 3206
tel: 099/599-7638
tel: 022/785-8580
fax: 022/785-8581

Copyright © 2009 Comunità Mondo Nuovo - Centar sv.Ante Padovanski | Dizajn: Studio Impresa