Osnovna pravila u Zajednici

Bez novca, bez droge. Za sve potrebe brine Zajednica. Minimalno korištenje cigareta i kave, bez alkohola. Nikakva vrsta prepotentnosti ili nasilja, bez iznimki!!!

Get the Flash Player to see this player.
Flash Image Rotator Module by Joomlashack.
Terapijska zajednica «Mondo Nuovo»
u Hrvatskoj koja se nalazi u Nuniću, 50-ak kilometara od Šibenika
rehabilitacijsko-terapeutskoga programa veliku pažnju pridonosi i odnosima unutar obitelji
Centar u Nuniću, općina Kistanje, na pola puta između Zadra i Šibenika, ima kapacitet za 20 osoba
graditeljstvo, povrtlarstvo, rad sa gipsom i svijećama, u ovome centru momci svoj radni program mogu obavljati i u stolariji te u radu sa pčelama i pčelinjim proizvodima

Savjetovališta u Hrvatskoj

Terapijska zajednica "Mondo Nuovo" u sklopu svoga rehabilitacijsko-terapeutskoga programa veliku pažnju pridonosi i odnosima unutar obitelji. Tako osim samoga ovisnika koji uđe u zajednicu, naši terapeuti razgovaraju i sa svim ostalim članovima njegove obitelji (roditelji, supruge, braća, sestre...) u našim savjetovalištima.

Kroz dugogodišnje iskustvo u radu sa ovisnicima, došlo se do zaključaka da uz iskrenu podršku obitelji ovisniku je mnogo lakše izići iz kruga ovisnosti. Kroz razgovore u našim savjetovalištima i ostali članovi obitelji lakše spoznaju problem ovisnosti te i njima olakšavamo proces rehabilitacije njihovoga sina. Pošto je to i za mnoge roditelje mučna i novonastala situacija nerijetko upravo dolasci u naša savjetovališta pomognu članovima obitelji za lakše shvatiti te prihvatiti problem.

Naša savjetovališta nalaze su u:
- Zadru, Josipa Jovića 1; tel/fax – 023/311 623
- Rijeci, Kresnikova 15, Samostan sestara milosrdnica; tel – 098/ 610 609
- Zagrebu, Maksimirska 12, župa Sv. Jeronima; tel – 091/3080 500
- Benkovcu, Petra Zoranića 5A(prostorije Crvenoga križa); 098/610 609 , 098/965 3206, 099/599-7638

Zajednica "Mondo Nuovo" u svojim Savjetovalištima (Zagreb, Rijeka, Zadar, Benkovac) provodi individualnu i grupnu terapiju sa članovima obitelji (roditelji, braća i sestre, supruge...) svojih štićenika. Cilj rada s obiteljima je uspostavljanje boljih i kvalitetnijih odnosa među svim članovima obitelji. Također, obiteljima koji imaju problem ovisnosti potrebna je podrška i razumijevanje, a koju najviše dobivaju u razgovorima s osobama koje imaju isti problem.

Dva puta godišnje Zajednica organizira tjedan dana za roditelje i ostale članove obitelji u Nuniću. Tijekom tjedna roditelja, roditelji rade sve što i štićenici od poslova pa do razgovora u grupama. Na taj način roditelji imaju mogućnost bolje razumijeti problem ovisnosti i kako je do njega došlo, ali isto tako štićenici mogu bolje razumjeti i upoznati roditelje.

Copyright © 2009 Comunità Mondo Nuovo - Centar sv.Ante Padovanski | Dizajn: Studio Impresa