Osnovna pravila u Zajednici

Bez novca, bez droge. Za sve potrebe brine Zajednica. Minimalno korištenje cigareta i kave, bez alkohola. Nikakva vrsta prepotentnosti ili nasilja, bez iznimki!!!

Get the Flash Player to see this player.
Flash Image Rotator Module by Joomlashack.
Terapijska zajednica «Mondo Nuovo»
u Hrvatskoj koja se nalazi u Nuniću, 50-ak kilometara od Šibenika
rehabilitacijsko-terapeutskoga programa veliku pažnju pridonosi i odnosima unutar obitelji
Centar u Nuniću, općina Kistanje, na pola puta između Zadra i Šibenika, ima kapacitet za 20 osoba
graditeljstvo, povrtlarstvo, rad sa gipsom i svijećama, u ovome centru momci svoj radni program mogu obavljati i u stolariji te u radu sa pčelama i pčelinjim proizvodima

Kako pristupiti u Zajednicu

Kako pristupiti Zajednici

Onaj tko je zainteresiran za ulazak u Zajednicu  iz bilo kojega razloga( droga, alkohol, kocka...), mora dogovoriti inicijalni sastanak sa operatorima Zajednice Mondo Nuovo. Zatim slijedi nekoliko kolokvija( razgovora) na kojima će osoba biti upoznata sa načinom funkcioniranja zajednice, ali i na kojima će osoblje zajednice  u kratkim crtama upoznati probleme osobe koja se sprema na ulazak u zajednicu te napraviti osnovni plan rehabilitativno-terapijskog programa. Vrlo važan je i motiv ulaska u zajednicu koji se također vrlo brzo iskristalizira na tim početnim razgovorima.

Za vrijeme trajanja te faze koja obično traje dvadesetak dana, osoba koja želi ući u zajednicu mora obaviti i niz medicinskih (EEG, EKG, pregled krvi, pregled virusnih i prenosivih bolesti...) te nabaviti nekoliko osnovnih dokumenata koji su potrebni za ulazak.

Osoba koja želi ući u zajednicu u to vrijeme kontaktira sa osobljem zajednice za sva dodatna pitanja i sve ostale moguće detalje oko njegova ulaska. Od osobe koja želi ući se očekuje da u zajednicu uđe ' čista', tj. da u trenutku ulaska nije u apstinencijskoj krizi. Pošto u zajednici Mondo Nuovo ne prakticiramo davanje ikakvih lijekova ili zamjenskih terapija tipa metadona ili subotexa, sam čin ulaska tako olakšavamo i jednoj i drugoj strani. Osoba koja želi ući u zajednicu mora imati suglasnost operatera zajednice, koji i na taj način procjenjuju njegovu želju i volju za izliječenjem.

Tko želi da prihvati zajednicu i da zajednica prihvati njega, očekujemo trud i poštovanje svih aktivnosti vezanih za normalan život u zajednici. Također očekujemo maksimalnu suradnju pri provedbi svih faza rehabilitacijsko-terapeutskoga programa.

Copyright © 2009 Comunità Mondo Nuovo - Centar sv.Ante Padovanski | Dizajn: Studio Impresa