Pristupanje

Kako pristupiti Zajednici


Onaj tko je zainteresiran za ulazak u Zajednicu  iz bilo kojega razloga( droga, alkohol, kocka…), mora dogovoriti inicijalni sastanak s volonterima ili djelatnicima Zajednice Mondo Nuovo. Zatim slijedi nekoliko  razgovora na kojima će osoba biti upoznata sa načinom funkcioniranja zajednice, ali i na kojima će volonteri ili djelatnici zajednice  u kratkim crtama upoznati probleme osobe koja se sprema na ulazak u zajednicu te napraviti osnovni plan rehabilitativno-terapijskog programa. Vrlo važan je i motiv ulaska u zajednicu koji se također vrlo brzo iskristalizira na tim početnim razgovorima.

Za vrijeme trajanja te faze osoba mora otići u Centar za socijalnu skrb prema mjestu svog prebivališta gdje mora potpisati zahtjev za privremeni smještaj u terapijsku zajednicu Mondo Nuovo. Dokumenti koji su potrebni za ulazak su važeća osobna iskaznica te iskaznica zdravstvenog i dopunskog osiguranja. 

Ukoliko je osoba koja želi ući u terapijsku zajednicu na visokim dozama zamjenske terapije bilo da se radi o metadonu ili buprenorfinu dogovaramo odlazak na bolničko liječenje prije dolaska u zajednicu. Zajednica Mondo Nuovo ima odličnu suradnju s bolnicom Vrapče te budućim korisnicima u dogovoru s bolnicom omogućava detox prije ulaska u zajednicu. Ukoliko osoba ide na bolničko liječenje, posjećuju je volonteri zajednice koji obavljaju sve razgovore koji su potrebni za ulazak u zajednicu, a bolnica šalje potpisani zahtjev  za privremeni smještaj Centru za socijalnu skrb prema mjestu prebivališta tako da kada završi bolničko liječenje osoba može iz bolnice direktno ući u terapijsku zajednicu. 

Tko želi da prihvati zajednicu i da zajednica prihvati njega, očekujemo trud i poštovanje svih aktivnosti vezanih za normalan život u zajednici. Također očekujemo maksimalnu suradnju pri provedbi svih faza rehabilitacijsko-terapeutskoga programa.

NAŠI POKROVITELJI