Savjetovališta

Kroz razgovore u našim savjetovalištima i ostali članovi obitelji lakše spoznaju problem ovisnosti te i njima olakšavamo proces rehabilitacije njihovoga sina. 

Savjetovališta u Hrvatskoj


Terapijska zajednica “Mondo Nuovo” u sklopu svoga rehabilitacijsko-terapeutskoga programa veliku pažnju pridonosi i odnosima unutar obitelji. Tako osim samoga ovisnika koji uđe u zajednicu, naši terapeuti razgovaraju i sa svim ostalim članovima njegove obitelji (roditelji, supruge, braća, sestre…) u našim savjetovalištima. 

Kroz dugogodišnje iskustvo u radu sa ovisnicima, došlo se do zaključaka da uz iskrenu podršku obitelji ovisniku je mnogo lakše izići iz kruga ovisnosti. Kroz razgovore u našim savjetovalištima i ostali članovi obitelji lakše spoznaju problem ovisnosti te i njima olakšavamo proces rehabilitacije njihovoga sina. Pošto je to i za mnoge roditelje mučna i novonastala situacija nerijetko upravo dolasci u naša savjetovališta pomognu članovima obitelji za lakše shvatiti te prihvatiti problem.

Naša savjetovališta:

– Zadar, Josipa Jovića 1; tel-098 610 609

Rijeka, sastanci po dogovoru; tel –098/ 610 609

Zagreb, Lopatinečka ulica 17, Udruga za kreativni socijalni rad; tel-091 944-3640, 098 610 609

Benkovac, Šetalište kneza Branimira 46, Gradska knjižnica Benkovac; tel-098/610 609,  099/599-7638

Zajednica “Mondo Nuovo” u svojim Savjetovalištima (Zagreb, Rijeka, Zadar, Benkovac) provodi individualnu i grupnu terapiju sa članovima obitelji (roditelji, braća i sestre, supruge…) svojih štićenika. Cilj rada s obiteljima je uspostavljanje boljih i kvalitetnijih odnosa među svim članovima obitelji. Također, obiteljima koji imaju problem ovisnosti potrebna je podrška i razumijevanje, a koju najviše dobivaju u razgovorima s osobama koje imaju isti problem.

Dva puta godišnje Zajednica organizira tjedan dana za roditelje i ostale članove obitelji u Nuniću. Tijekom tjedna roditelja, roditelji rade sve što i štićenici od poslova pa do razgovora u grupama. Na taj način roditelji imaju mogućnost bolje razumijeti problem ovisnosti i kako je do njega došlo, ali isto tako štićenici mogu bolje razumjeti i upoznati roditelje.

 

NAŠI POKROVITELJI